Tüm hastalıklardan kurtulmanın yolu: hiç hasta olmamaktır...
Nasrettin hoca, çocuğa testiyi verir;" Git su doldur gel." der. Ve ardından da okkalı bir şamarı çocuğun suratına yerleştirir. Çoçuk kızaran yüzünü tutarak, hem ağlamaklı hem şaşkın, sorar; " Hocam niye vurdun ya..." Hoca; " Testiyi kırdığın için." der. Çocuk;" Ama daha kırmadım ki?..." der. Hocada; "Kırdıktan sonra ne kıymeti var ki..." der.
Evet hocamızın dediği gibi testiyi kırdıktan sonra, ha vurmşsun ha vurmamış, ha ağlamışsın ha gülmüş, ne farkeder.
Hastalıklar içinde kısmen bu böyledir. Hastalandıktan sora insanın şifa için didinmesi yırtınması bazı hastalıklar için artık kar etmemektedir. İşte testi kırılmadan önce, çok ama çok iyi beslenmeli yediklermize içtiklermize dikkat etmeliyiz.
Her hastalık, her mikrop, insanın zayıf anında peydahlanır ve insanı hasta eder. Bu yüzden daima zinde sağlıklı vucüd direncimizi maksimumda tutarak, yaşamalıyız. Mesela bazı gıdalar vardır onları mutlaka tüketmeliyiz. Yürümeli, kitap okumalı, çalışmalıyız. 'İşleyen demir ışıldar' atasözünde olduğu gibi çalıştıkca sıhat bulmalıyız.
Tüm bu sözleden sonra, hayatımızın olmazsa olmazı yapmamız gereken ve sağlıklı yaşamak için gerekli olan bazı maddeleri sıralıyacağım. Bu maddelere uyduktan sonra Allahın izni ile insan kolay kolay hastalanmaz ve sağlıklı bir ömür sürer.



1. MADDE: AZ YEMEK
2. MADDE: HERŞİN ÇOĞU ZARAR; AZI KARARDIR.
3. MADDE: AYAK SICAK BAŞI SERİN. DÜŞÜNME DERİNDERİN.
4. MADDE: KARIŞIK İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİN ŞEYLERİ YEME
5. MADDE: BAL ŞERBETİ İÇ
6. MADDE: KAN BAĞIŞI YAP
7. MADDE: BOL BOL SADAKA VER YETİM SEVİNDİR. AKRABALARI ZİYARET ET.

Bu maddeleri yapan bir insan; hem beden hemde ruhen sıhat bulur kolay kolay testiyir kırmaz...

Testiyi kırmadan önce kendimize sağlam bir şamar atalım ağzımızdan girene ve çıkana dikkat edelim.

Ençok Okunanlar...

Takip edenler...

UYARI...

Bu sitedeki yazılar paylaşım amaçlı olup. Hiç bir şekilde her hangi bir hastalığın ya da hastanın tedavisi için kullanılmamalıdır. Hastalıkların tedavisin de takviye gıda ve alternatif tıp teknikleri mutlaka doktorunuzun tavsiyesi ve onayı doğrultusunda yapılmalıdır.