Bir çok araştırma yaptım. Çok doktoru dinledim ve bir çok uzmanı takip ettim. Tüm bu bilgi birikimlerimi değerlendirdiğimde şu noktaya vardım; 'modern tıp', 'altarnatif tıp' ve bir sürü tedavi yönteminin temelinde, hastalıklardan kurtulmanın ve hastalıklara yakalanmamın olmazsa olmazlarının; ta 1400 sene önce iki cihan serveri bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) tarafından insanlığa takdim edildiğini görmekteyiz.
1- Temizlik: El ayak, yüz ve benden temizliği.... Dişlerin temizliği... Elbiselerin temizliği... Yenilen içilenlerin ve eşyaların temizliği... Tüm bunlar Hz. Peygamberin hayatında uyguladığı ve tavsiye ettiği yöntemler.
2- Korunma: Temizlik olayı zaten başlı başına bir korunma... Bulaşıcı hastalıklara karşı karantina yönetmi...
3- Beslenme: 'Perhiz'... hemen hemen tüm doktorların, hemen hemen tüm hastalıkalar için tavsiye ettiği yönetem perhiz... Hz. Peygamber 1400 sene önce bunun altını çizmiş; oruç tutmak ve az yemek hususunda çokca uyarılarda bulumuştur.
4- Tedavi: Tüm ön tedbirlere karşın bir hatalık vuku bulmuş ise, tedavizi için tamamiyle doğal olan, insana zarar vermiyecek yöntemleri tavsiye etmiş benimsemiştir... Baldaki şifa... Çörek otundaki şifa... Sinamekide ki şifa... Kokulu otlardaki şifa... ve daha nice tedavi yöntemi

     Tüm bu listeyi çok ama çok genişletmek mümkün. Dünya yaşlandıkca Kuran gençleşiyor... Kuranın elçisinin hayatı gençleşiyor... Aklın yolu tektir... Tüm akıl sahipleri O yola gelecektir...

Ençok Okunanlar...

Takip edenler...

UYARI...

Bu sitedeki yazılar paylaşım amaçlı olup. Hiç bir şekilde her hangi bir hastalığın ya da hastanın tedavisi için kullanılmamalıdır. Hastalıkların tedavisin de takviye gıda ve alternatif tıp teknikleri mutlaka doktorunuzun tavsiyesi ve onayı doğrultusunda yapılmalıdır.